Mindenki tudja, mennyire bizonytalan az a fogalom, hogy jövő. Bár Sümeghi Mátyás, a Paravia ügyvezető igazgatója egy roppant jószívű, kedves ember, s felajánlotta, hogy a hiányzó 530 ezer Ft-ot részletekben fizessem ki, ezt nem mertem bevállalni. Az ok a bizonytalan jövő. Hiszen a családban egyedül apu az, aki teljes keresettel rendelkezik. Anyu nem dolgozik, nem is tud, mivel sem kellő egészsége, se munkahely nincs hozzá. Egyedül az ápolási díj ad hozzá némi pluszt a kasszához, mely szintén egy igen minimális összeg… Most erre is kitérhetnék, hogy bár az öregségi nyugdíjban munkaidőnek számít, pénzben miért nem? Hiszen én nem úgy működöm, hogy lejár a 8 óra munkaidő, aztán sunshine, hanem bizony az év mindennapján, minden percében igénybe veszem anyu felügyeletét…

Mindegy, ebbe most ne is menjünk bele…

Szóval most ott tartunk, hogy megvan rá az 1 137 000 Ft-om, ám a lift maga 1 660 000 Ft. E sorok írása pillanatában még 523 000 Ft hiányzik a szabadsághoz…. Még ha tudnám is törleszteni akkor sem sokkal. Max 5-10 000-el havonta. Nevetséges összeg. Havi 10 000 Ft-jával törlesztve 4,3 éven át kéne törleszteni, s ebbe nem számoltam bele az árfolyam változásait, az esetleg még később bekövetkező ÁFA változást, stb… Továbbá azt sem számoltam bele, hogy tegyük fel, tudjuk törleszteni egy ideig a liftet. Csak akkor van gond ha én lebetegszem és kórházba kerülök. Ugyanis ez a rizikófaktor folyamatosan fennáll. Egy rossz mozdulat, és… jelenleg is fekszem egyébként, mert fáj a lábam, reggel az elekromos kerekesszékbe se tudtam ülni.

Persze, mindezzel Kata és Fruzsina is tisztában van maximálisan. Az anyagi gondjainkkal is, dehát kinek nincs a mai világban? Svájci frank alapú hitel, munkanélküliség… Kevés kivétel van, aki ezektől mentes.

Szó volt arról, hogy egy nagyszabású jótékonysági koncerttel gyűjtjük össze a hiányzó összeget. Azonban Kata olyan akadályokba ütközött, hogy ez is kilátástalanná vált. Éppen ezért kerültem fel a Kupon Birodalom oldalára, mint jótékonysági felhívás.

Kérek mindenkit, akinek van rá lehetősége, segítsen! Ahogy az egyik hypermarket szlogenje is szól: „a legkisebb is számít!” Ha anyagilag nem tud segíteni, akkor tegye meg legalább, hogy megosztja Facebook-on, iWiW-en, s ahol csak tudja!

Köszönöm!