Simonfi Lillánál két és fél éves korában SMA (Spinális Izomatrófia) betegséget állapítottak meg nála az orvosok, annak is a III-as típusát, ami magyarul annyit jelent: gerincvelő eredetű izomsorvadás. Azóta járásképtelen, elektromos kerekesszékkel közlekedik úgy, mint én. Sajnos a mai orvostudomány állása szerint ez a betegség gyógyíthatatlan. Lilla azonban nem tekinti magát betegnek. Nála vidámabb, jókedvűbb leányzóval ritkán lehet találkozni. Lillus sok embernek megmutatta, köztük nekem is, hogy erős, kitartó, s igenis, képes felvenni a harcot az SMA ellen!

Már minden gyógymódot kipróbáltak, de az utolsó lehetősége egyelőre az őssejt kezelés lenne, amit Pekingben végeznének el. Azonban ez a kezelés kb. 5 millió forintba kerülne. Már elvállalták a kezelését, ha meglett volna ez a pénzösszeg. Akkor ki is mehetett volna, de sajnos önerőből ezt nem tudják előteremteni. Ezért jött az ötlet, hogy interneten keresztül próbálunk támogatókat keresni, hogy megvalósulhasson az álma. Tudom, hogy az álmok valóra válnak, ha hiszünk és teszünk értük, de neki a kezdőlökéshez a TI segítségetekre van szüksége!

Nem hollywood-i karrierre vagy egyéb szürreálisnak tűnő dolgokra vágyik, csak szeretné megmutatni, hogy leküzdhető ez a betegség és 14 év után a négy kerekeket újra lecserélheti a saját lábaira. Sok mindenen keresztülment ez idő alatt: kilenc műtétje volt összesen. (gerincműtétek, lábműtétek), de hiszi és én is hiszek abban, hogy nem feleslegesen! A sok rossz után csak is a jó következik! Úgy érzem ennek a jónak most jött el az ideje! Lilla igyekszik pozitívan gondolkodni. Természetesen neki is vannak mély pontjai, mint minden embernek, de másnapra már ugyanott folytatja az életét ahol abbahagyta. Tényleg bámulatos a kiscsaj! 🙂 Eddig sem adta fel és ezután se fogja! Az a szó, hogy „lehetetlen”, nem szerepel a szótárában. :))

Honlapja: http://simonfililla.hu