Ott tartottam, hogy 2011 óta van alattam egy Rehabos B4220. Idén jár le a kihordási ideje, viszont úgy érzem, hogy a mostani állapotomhoz nem megfelelő a kocsi, főleg, hogy újabb 8 évet húzzak ki egy harmadikkal.

Az alap probléma az, hogy napi 2-4 óránál többet nem bírok benne ülni és rendszeresen lecsúszok benne. A gerincem folyamatos terhelés alatt van, így a max idő letelte után ágyon feküdni kényszerülök, ezzel minden önállóságomat elveszítve. Éppen ezért némi Google-zással rátaláltam a probléma megoldására, mely nem más, mint a motorosan dönthető háttámla, mely így néz ki:

A videó bár nem a legjobb minőségű (hirtelen ezt találtam), de itt jól látszik, hogy a kocsi egyes komponensei a vezérlőpult segítségével állíthatóak, köztük a háttámla dőlésszöge is.

Felvettem hát a kapcsolatot a magyarországi Otto Bock-kal, kérve őket, segítsenek egy ilyen járműhöz jutni. Tettem mindezt azért , mert egy nagyon kedves barátosném, Brigitta is, biztosított arról, hogy mindenben mellettem áll. Hamar kiderült, hogy a motoros háttámla felszerelhető B400, B500, B600, sőt a Skippy nevű gyermek elektromos kerekesszékre is, így bármelyik is jön szóba nálam, ez nem lesz gond. A probléma azonban én magam vagyok: 21 centiméteres combhosszúságom, azaz beülőhosszúságom olyan szinten ritka, hogy kész kihívás egy számomra megfelelő ülőlapot összerakni.

Még ünnepek előtt eljött hozzám Alíz felmérni a terepet, de jelenleg ott tart a történet, hogy ki kellene próbálnám 2-3 féle kocsit (köztük babakocsit is), hogy kitaláljuk, melyik kocsinál érhető el a megfelelő ülőlap mélysége. Ugyanis az Otto Bockban az a nagyszerű, hogy bármelyik kocsijuk, szinte bármely eleme egymással kombinálható. Tiszta Lego Duplo. 😀 .

Jelenleg itt tart a projekt, ha van fejlemény, jön a következő poszt a témában.