Tartozom Bihari Ádám újságíró felé egy őszinte vallomással: amikor megkeresett, hogy riportot szeretne velem készíteni, megfordult a fejemben, hogy visszautasítom. Ugyanis nem szeretek szerepelni, nem szeretek középpontban lenni. Ugyanakkor úgy éreztem, hogy nem hagyhatom ki ezt a lehetőséget, mivel két célom is van: nincs fontossági sorrend, mert számomra mindkét cél ugyanolyan fontos:

Az egyik cél, hogy a Tégy Jót!® munkáját népszerűsítsem, ami által beteg gyermekek még több segítséget kapjanak, ám, amikor Ádám felkért, ajánljak egy családot, aki a riportban részt venne velem, nem volt számomra kérdés, hogy az aranyhajú, szép szemű Lettikét és családját (Ivánkáné Burján Annamária) fogom felkérni erre. Főleg azért is, mert Letti gyógyítását illetően egy helyben topognak, az orvosok pökhendin, közönyösen állnak Letti betegségéhez. Azonban mindenképpen KELL számára segítség, hogy kiderüljön, mi a probléma!

A másik cél pedig személyes indíttatású: ahogyan Ádám is elmondta a riport alatt, számtalan olyan család van, akik hasonló helyzetben élnek: egy, vagy akár több (!) hozzám hasonló állapotú gyermeket ápolnak. Még több olyan család él Magyarországon, ahol az egyik szülő (leggyakrabban az édesapa) nem tud mit kezdeni a helyzettel, ezért elhagyja a családját. Az ítélkezés nem az én dolgom, csak azt tudom, hogy azok a szülők, akik ilyen sorsra jutnak, legtöbbjük a periféria szélére kerülnek: nem kapnak sem anyagi, sem lelki támogatást. Rájuk borul a magány, a kitaszítottság érzése.

Az én édesanyám mindent feladott értem: a fiatalságát (25 éves volt, mikor engem világra hozott), az álmait, a vágyait, a terveit. Mindent egy lapra tett fel az én életemért, ahogyan az előbb említett szülők is teszik, tették a saját gyermekeikért.

Az édesanyám felé végtelen nagy hálával vagyok, és leszek is, míg élek. Éppen ezért szeretnék az Ő tiszteletére egy emlékdíjat létrehozni, amit azok a szülők kapnának, akik beteg vagy fogyatékkal élő gyermeket ápolnak a nap 24 órájában pont úgy, ahogyan tette azt anyukám 35 éven keresztül.
Azonban egyedül nem megy. Sváby András a Facebook Live-ban talán megérezhette, mit szeretnék, mert a Tégy Jót!®-ot alapítványként mutatta be, de sajnos a Tégy Jót!® önmagában még nem civil szervezet.

Ahhoz, hogy a díj létrehozásáról szóló munkát elkezdhessem, előbb egy alapítványt kellene létrehoznom, de sajnos erre anyagi lehetőségem nincs. Legkevesebb 300 000 Ft-ra lenne szükségem ahhoz, hogy az alapítvány annyi alaptőkével rendelkezhessen az alapítványhoz, amennyinél már semmiképp sem dobja vissza a cégbíróság az alapítói okiratot, valamint szükséges lenne, hogy a pénzből az ügyvéd/jogász munkáját is ki tudjam fizetni, aki elkészíti a szükséges dokumentumokat.

Ehhez szeretnék kérni segítséget.
OTP Bank Nyrt: 11773346-02085106
IBAN: HU25 1177 3346 0208 5106 0000 0000
SWIFT: OTPVHUHB
Számlatulajdonos neve: Ganyi Károly
PayPal: gkaroly1984@gmail.com