Fogalmam sincs, miként kezdjek hozzá ehhez a bejegyzéshez…

Még mindig remeg a gyomrom, alig hiszem el. Ma reggel hívott Benka Csaba, a Lifttechnika Kft-től, s közölte: holnap, azaz július 24-én reggel 8 órára érkezik a team, s felszerelik a liftet a lépcsőházba.

Szólni alig bírtam. Remegő hangon mondtam, hogy várom őket, s végig úgy éreztem, mindjárt sírok. Miután elköszöntünk egymástól, megláttam Fruzsina barátnőmet, s Ő volt az első, akinek elmondtam a jó hírt. Mindketten könnyeztünk, hiszen még magam sem hittem, hogy ez sikerülni fog, ráadásul olyan reménytelennek tűnt az egész! Az első árajánlat, amit Sümeghi Mátyás Úrtól kaptam, 2,3 millió Ft-ról szólt, s úgy éreztem, az életben nem fogok tudni kifizetni annyi pénzt… Aztán jöttek a segítségek… Szabó Zsóka, s az Ózdi Városi Televízió személyében. Emlékszem az első ÓVTV-s riportra: életem legemberibb interjúját készítették el velem.

Telt-múlt az idő, s a lift ára szépen lassan kezdett lejjebb kúszni. 2011. október 21-én jött az én életembe Horváth Fruzsina az alábbi vendégkönyv bejegyzéssel:

Szia! Teljesen elképedve állok azelőtt a tény előtt, hogy már 2 hónapja voltál az RTL-n, mégsincs meg a pénz a liftedre! Hogy álltok a dologgal? Tudom, hogy sokaknak nagyon nehéz a megélhetés, de azt is tudom,gond is e h milyen iszonyatos pénzeket költenek emberek mindenféle hülyeségre. Szóval, úgy gondoltam, hogy jelzem barátaim felé, hogy milyen szükségben vagy, és kisajtolok belőlük egy szép kis summát! :)))
Keress meg emailen, jó lenne pár levelet váltani! Itt elérsz: <email cím>.
Szép hétvégét,
Fruzsi 🙂

Aztán jött vele Kiss Kata is, s pontosan a névnapomon felkerültem a Kupon Birodalom oldalára az alábbi felhívással: „Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy össze kell gyűjtened legalább 650.000 Ft-ot, úgy, hogy ki se mozdulsz a szobából, ahhoz, hogy lemehess a parkba friss levegőt szívni? Ijesztően hangzik, ugye?

Hihetetlen mennyiségű pénz érkezett a számlámra, s karácsonyra még a VIMEC is kedvezményt ígért a liftjéből.

Egy szép napon aztán jött a hír: a VIMEC használt liftje nem jó nekem, mert nem lehet átszabni, így maradt a vadonatúj lift. Ára: 1 660 000 Ft. Ezidő alatt folyamatosan tartottam Katáékkal a kapcsolatot, s több alkalommal is kerültem oldalaikra: még kétszer a Kupon Birodalomra, s szintén kétszer a Napi Jótettre. A pénz folyamatosan gyűlt én pedig vártam, hogy elérkezzen a várva várt pillanat.

Egy szép napon aztán jött Sümeghi Úr és az új híre mindent egy csapásra megváltoztatott: egy másik cég még az 1,6 milliós árnál is olcsóbban tud nekem adni egy VIMEC V64-et. Néhány hát várakozást követően pontos összeget is megtudtam: 1 333 500 Ft. Én pedig boldog voltam, hiszen éppen megvolt ez az összeg a számlámon.

Azért kisebb nehézségekbe is ütköztünk a lift kapcsán: ez pedig a lépcsőház bejárati ajtó volt. Azonban az utolsó pillanatban ez a gond is elhárult, melyben Tóth Pál területi képviselő úr sietett a segítségemre. Ezúton is szívből köszönöm neki, hogy megfelelő szakembereket küldött részemre, akik az ajtót utcára nyílóvá varázsolták!

El sem hiszem, hogy alig egy év alatt mindez sikerült!

Felfogni még nehezen tudom, csak most kezdem kapizsgálni…