Nos, kiderült végre, mennyi az a bizonyos speciáis kedvezmény a liftre. A lényeg, hogy van 1 felvonó az olasz gyárban, mely 2009 óta áll a raktárban. Ez a szerkezet jelenleg még erős átalakításra vár, mivel nem közvetlenül a mi lépcsőházunkhoz készült. Ez konkrétan azt jelenti, hogy rövidebbé kell tenni a pályahosszát, amin mozog majd a lift, ill. jobbosról balosra kell átszerelni, mivel nálunk a jobb oldali fal a pince lejáratát választja el, így statikusan gyenge ahhoz, hogy elbírjon 300 kilót.

A rossz hír az, hogy ebből nem lesz karácsonyi ajándék, a jó hír viszont az, hogy februárban születésnapom, így szülinapi ajándéknak se utolsó. :)))
A lift kedvezmény nélküli ára ÁFA nélkül együtt körülbelül 1,78 millió Ft lett volna. Azonban most kedvezményesen 1,5 millió Ft körüli összegbe fog kerülni. Sajnos még mindig nagyon sok múlik az Euro árfolyamon…

Már csak 4 nap és karácsony. Mindentől függetlenül nagyon várom már. Úgy érzem ez az évem nagyon vegyes volt. Mindenképpen fogok még írni egy összesítőt a 2011-es esztendőmről.
A kupakokat azonban még továbbra is gyűjtöm, mivel még 500 ezer Ft hiányzik a lift árából. Ezért szeretnék kérni mindenkit, hogy az ünnepek alatt ne dobjátok ki a műanyag tetőket. Az Óbudai Egyetemre január közepéig-végéig lehet leadni.